Välkommen till Rörstrand Center

MUSEUM  |  SHOPPING  |  MAT  |  HÄLSA  |  DESIGN

Rörstrand Center är en del av vårt svenska kulturarv där det vita guldet formats och dekorerats i över hundra år. I de gamla Rörstrandsfabrikerna verkar idag 140 butiker och företag. Rörstrand Museum är områdets kärna. De gedigna samlingarna spänner över nästan tre århundraden, från 1726 fram till idag. (Rörstrand Museum och Café är stängt för ombyggnad, planeras öppna i december 2021.)

DESIGN OCH SHOPPING
På centrat finns en av Sveriges få aktiva porslinsfabriker. Här produceras bl.a. den välkända Waldermarsuddekrukan och prisbelönta serien Dancing Dune. I de gamla fabrikslokalerna finns outlets med flera tusen m2 härlig designshopping, tillsammans med unika mindre butiker som bl.a. tillhandahåller blommor och keramik.

HÄRLIG MAT OCH BAKVERK
I den tidigare silon ryms en restaurang med uteservering när vädret tillåter. Området har ett eget uppskattat konditori och ytterligare ett café med bakverk, choklad och glass.

HÄLSA
Det finns möjlighet till en stunds härlig avkoppling eller träning hos någon av områdets alla hälsoverksamheter och även tillgång till ett apotek och hjälpmedelsbutik. Hos Iittala Outlet är barnen, mot en liten kostnad, välkomna att måla sin egen mugg. Under året anordnas återkommande populära evenemang, såsom Kaffekalaset, Påskmarknad, Porslinsfestivalen på Rörstrand Center.

Hjärtligt välkommen till Rörstrand Center!

Rörstrand Center

Rörstrand Center

Rörstrand Center

Evenemang
Det finns inga kommande aktiviteter