Rörstrand Museum & Café är stängt pga ombyggnad och planeras öppna igen under andra halvan av 2021. Välkommen åter!

Rörstrands Museum

Rörstrand Museum ligger ett stenkast från Lidköpings stora torg. Museet berättar historien om en av Europas äldsta porslinsfabriker. Samlingarna spänner över nästan tre århundraden, från 1726 fram till idag. Här finns såväl praktkeramik som pottor och folkkära serviser men också verktyg, skisser och en rundugn. Man känner igen koppar från fikastunder i somriga syrénbersåer, återser mormors finaste vas och förundras över de läckert blåvita 1700-talsfajanserna. Rörstrand är ett kulturarv som används och älskas.

I museets eget café finner du en stunds avkoppling i unik miljö. Prova vår goda lunchbuffé eller varför inte fresta med en god fika, allt på äkta Rörstrandsporslin. Här kan man också köpa med sig ett minne från sitt besök hos oss. Böcker, porslin, teer, affischer, smycken mm.

Utställningar

Utan mat inget liv, det är en enkel ekvation. Men vilken mat vi äter och vad vi serverar den på är en mer spännande fråga, ja, nästan ett äventyr.

Ramutställning

I 290 år har Rörstrands porslinsfabrik legat i frontlinjen för keramisk funktion och skönhet. Fabriken med R-stämpeln tillverkade allt från praktkeramik till pottor och folkkära klassiker. Tusentals arbetsliv och en stab av konstnärer gav Rörstrand en position som keramisk kronjuvel med ett produktflöde av fajanser, jugend, vackrare vardagsvara, Swedish Grace, popkeramik, murriga serviser och konstgods.

2016 firades Rörstrands porslinsfabrik 290 år, Li Pamp berättar historien om ett av Sveriges kulturarv. Lyssna till P4 intervjun >>

Läs mer på Rörstrand Museums hemsida >>