Rörstrands tillverkning flyttade från Göteborg till Lidköping 1936-39. Som mest var det ca 1500 anställda i porslinsfabriken. I december 2005 brändes det sista godset och idag sker all tillverkning utomlands.

2007 startades Porslinsfabriken i Rörstrands då tomma lokaler. I samband med detta köpte de upp Guldkroken Keramik i Hjo och deras produkter ingår idag i Porslinsfabrikens sortiment. Här tillverkas Sparbankens och Swedbanks alla spargrisar, Hackefors anrika porslin dekoreras och byggkeramik tas, tillsammans med formgivare, fram för offentliga utsmyckningar.

Formakademin, en keramikskola som startades av Carl-Harry Stålhane tillsammans med Kent Eriksson, flyttade till området 2007. Här utbildas keramiker, modellörer och mönsterdesigners.

Hos Rörstrand Museum kan man ta del av Rörstrands långa historia, alltifrån 1700-talets fajanser till nutida form och design. Rörstrand Museum tillhandahåller en gedigen samling av föremål och stor kunskap inom porslinets historia. Väl rekommenderat att besöka och ta del av all en spännande historia och inspireras av allt det vackra.

Foto Rörstrand Museum
Foto Inger Franzén Storm, PrintDesign

Kommande evenemang