Rörstrand Museum, Rörstrand Center Lidköping

Rörstrand Museum kafé

Kom och smaka på vår egen blandning av kaffebönor, drick en kopp Mon Amie-te och njut av en kula glass som inte finns att köpa någon annanstans. På menyn står mycket lokalproducerat; smörgåsar på hembakt bröd, sallad och förstås härliga bakverk. Vi har alltid ett nytt spännande konstnärssamarbete på gång i kaféet och vi hoppas att vi med vår talriksvägg ska kunna väcka minnen och inspirera till samtal kring det dukade bordet. 

Om Rörstrand Museum

Rörstrand Museum ligger ett stenkast från Lidköpings stora torg. Museet berättar historien om en av Europas äldsta porslinsfabriker. Samlingarna spänner över nästan tre århundraden, från 1726 fram till idag. Här finns såväl praktkeramik som pottor och folkkära serviser men också verktyg, skisser och en rundugn. Man känner igen koppar från fikastunder i somriga syrénbersåer, återser mormors finaste vas och förundras över de läckert blåvita 1700-talsfajanserna. Rörstrand är ett kulturarv som används och älskas.

Ramutställning

I 290 år har Rörstrands porslinsfabrik legat i frontlinjen för keramisk funktion och skönhet. Fabriken med R-stämpeln tillverkade allt från praktkeramik till pottor och folkkära klassiker. Tusentals arbetsliv och en stab av konstnärer gav Rörstrand en position som keramisk kronjuvel med ett produktflöde av fajanser, jugend, vackrare vardagsvara, Swedish Grace, popkeramik, murriga serviser och konstgods.


Ordinarie öppettider
Tisdag-fredag 10-17
Lördag  10-16
Söndag  11-15

Entré från innergården

70 SEK / Årskort 100 kr
Fri entré upp till 26 år, samt för studenter mot uppvisande av giltig studentlegitimation.

Läs mer på Rörstrand Museums hemsida >>

Kommande evenemang